SEO – što je to?

SEO je kratica engleskih riječi Search Engine Optimization, što u prijevodu znači Optimizacija za pretraživače (tražilice) na internetu.

To pak u prijevodu znači:

želim da moja web stranica bude prvi i omiljeni izbor kupcima kada traže moje usluge ili proizvode!!!

SEO je dakle veoma bitan dio uspjeha svake internet stranice. Ništa Vam ne znači savršeni dizajn, predivne boje, optimizacija za prikaz na mobitelima i tabletima ako nitko ne može pronaći Vašu web stranicu i usluge koje nudite.

Naše poslovanje baziramo na optimizaciji za najveću svjetsku tražilicu: Google.
Kako Google odlučuje koje web stranice će staviti na vrh rezultata pretraživanja? Koje web stranice su najrelevantnije za traženi pojam?

Mnogo je faktora koji utječu na popularnost web stranice na pretraživačima. Neki od njih su svakako i web dizajn te optimizacija stranice za mobilne uređaje. No postoje i dodatni faktori kao što su brzina otvaranja web stranice, relevantnost i kvaliteta sadržaja na web stranici u što ulaze kvaliteta slika, ispravnost linkova, ispravno formatiranje teksta, postojanje opisa slika i tako dalje. Važan faktor još svakako ima i popularnost (spominjanje) web stranice na ostalim internet stranicama i online socijalnim platformama, te dnevni broj posjetitelja.

Zašto je važno biti na vrhu


Statistike jasno pokazuju navike kupaca kada pretražuju usluge ili proizvode. Velika većina će odabrati neki od prva tri rezultata a jako mali postotak će se uopće potruditi doći do dna stranice sa rezultatima pretrage ili otići na drugu stranicu.

Zbog toga, od presudne je važnosti da upravo Vaša stranica bude na vrhu!

Web stranice naših klijenata miljenice su svih internet tražilica. Kada kupci traže usluge kojima se naši klijenti bave, njihove web stranice prvi su, jedini i očiti izbor.


Pogledajte i naše ostale usluge: